Rätter

Tacosås

Salsa är en av de mest populära ingredienserna för tacos. Den består ofta av tomat, lök, vitlök och chili och är ofta gjord med färska eller tinade ingredienser. Salsa kan variera kraftigt i smak och konsistens beroende på ingredienser och tillagningsmetod. Den kan användas som en dip eller dressing, eller som en ingrediens i matlagning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)40Energi
Energi (kj)166
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.05
Kolhydrater, tillg. (g)7
Kalcium (mg)27Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)34
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)16
Folat (µg)15.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)325
Natrium (mg)660
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)43.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)1
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)526
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.75
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)4Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)89.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen