Rätter
Tacosås
Salsa är en av de mest populära ingredienserna för tacos. Den består ofta av tomat, lök, vitlök och chili och är ofta gjord med färska eller tinade ingredienser. Salsa kan variera kraftigt i smak och konsistens beroende på ingredienser och tillagningsmetod. Den kan användas som en dip eller dressing, eller som en ingrediens i matlagning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 40 | Energi |
Energi (kj) | 166 | |
Protein (g) | 1.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.05 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7 | |
Kalcium (mg) | 27 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 34 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 15.5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 325 | |
Natrium (mg) | 660 | |
Salt, NaCl (g) | 1.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 43.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 1 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 526 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.75 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.1 | |
Sockerarter tot. (g) | 4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.4 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 89.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket