Rätter

Tomatsalsa kall

Tomatsalsa är ett populärt livsmedel som används som tillbehör. Den är gjord av skivade tomater, lök, vitlök, olja, vinäger, salt och kryddor. Den har en frisk smak och en lätt syrlighet. Den är färdig att äta och kan serveras som ett tillbehör till tacos eller fajitas. På livsmedelsdata.se kan man hitta näringsinnehåll och mer information om tomatsalsa kall.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)22Energi
Energi (kj)91
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.14
Kolhydrater, tillg. (g)3.4
Kalcium (mg)40Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)28
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)29.6
Jod (µg)66.6
Kalium (mg)268
Natrium (mg)514
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)68.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)28.9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)824
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.61
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.76
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)2.7
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)1.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen