Rätter
Tomatsalsa kall
Tomatsalsa är ett populärt livsmedel som används som tillbehör. Den är gjord av skivade tomater, lök, vitlök, olja, vinäger, salt och kryddor. Den har en frisk smak och en lätt syrlighet. Den är färdig att äta och kan serveras som ett tillbehör till tacos eller fajitas. På livsmedelsdata.se kan man hitta näringsinnehåll och mer information om tomatsalsa kall.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 22 | Energi |
Energi (kj) | 91 | |
Protein (g) | 1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.14 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.4 | |
Kalcium (mg) | 40 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 28 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 29.6 | |
Jod (µg) | 66.6 | |
Kalium (mg) | 268 | |
Natrium (mg) | 514 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 68.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 28.9 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 824 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.61 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.76 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.7 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 92.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket