Rätter
VÃ¥ffla glutenfri
Våffla är ett uppskattat livsmedel som ofta används som en del av en god frukost. För den som är glutenintolerant finns det alternativ som är glutenfria och som kan njutas av utan att oroa sig för några biverkningar. På sidan presenteras information om de näringsämnen som är tillgängliga i denna typ av våffla.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 216 | Energi |
Energi (kj) | 902 | |
Protein (g) | 1.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.87 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 29.8 | |
Kalcium (mg) | 31 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 91 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 6 | |
Folat (µg) | 4.6 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 70 | |
Natrium (mg) | 222 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 85.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.19 | |
Vitamin C (mg) | 2 | |
Vitamin D (µg) | 0.44 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 81.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 55 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.17 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.65 | |
Sockerarter tot. (g) | 6.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 6.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.5 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 49 | |
Vatten (g) | 57.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 5 | |
Fritt socker (g) | 5 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket