Rätter

VÃ¥ffla glutenfri

Våffla är ett uppskattat livsmedel som ofta används som en del av en god frukost. För den som är glutenintolerant finns det alternativ som är glutenfria och som kan njutas av utan att oroa sig för några biverkningar. På sidan presenteras information om de näringsämnen som är tillgängliga i denna typ av våffla.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)216Energi
Energi (kj)902
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)9.87
Kolhydrater, tillg. (g)29.8
Kalcium (mg)31Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)91
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)6
Folat (µg)4.6
Jod (µg)1
Kalium (mg)70
Natrium (mg)222
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)85.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.19
Vitamin C (mg)2
Vitamin D (µg)0.44
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)81.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)55
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.65
Sockerarter tot. (g)6.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)6.2
Summa mättade fettsyror (g)3.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)1.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)49
Vatten (g)57.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)5
Fritt socker (g)5

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen