Smaksättare
Engelsk brown sauce HP-sås
HP-sås är en engelsk sås som ofta används i matlagning. Den är en kombination av ketchup, maltvinäger, brunt socker, sojasås, lök, vitlök, ingefära, peppar, några kryddor och kryddnejlika. Såsen har en krämig och kryddig smak med en söt och syrlig inslag. Den används ofta till kötträtter, till exempel raggmunk och köttbullar, men även till fisk och skaldjur.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 107 | Energi |
Energi (kj) | 447 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 25.2 | |
Kalcium (mg) | 43 | Mineraler |
Järn (mg) | 3.1 | |
Fosfor (mg) | 0 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 0 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 0 | |
Natrium (mg) | 980 | |
Salt, NaCl (g) | 2.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.18 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 1.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 72.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 2 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket