Smaksättare

Engelsk brown sauce HP-sås

HP-sås är en engelsk sås som ofta används i matlagning. Den är en kombination av ketchup, maltvinäger, brunt socker, sojasås, lök, vitlök, ingefära, peppar, några kryddor och kryddnejlika. Såsen har en krämig och kryddig smak med en söt och syrlig inslag. Den används ofta till kötträtter, till exempel raggmunk och köttbullar, men även till fisk och skaldjur.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)107Energi
Energi (kj)447
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)25.2
Kalcium (mg)43Mineraler
Järn (mg)3.1
Fosfor (mg)0
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)0
Folat (µg)0
Jod (µg)1
Kalium (mg)0
Natrium (mg)980
Salt, NaCl (g)2.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.18
Sockerarter tot. (g)1.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)72.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen