Smaksättare

Fiskbuljong ätf.

Fiskbuljong är ett populärt smaksättningsmedel som kan användas i matlagning. Det är en koncentrerad fiskbuljong som är lätt att använda och som ger maten en god fisksmak. På sidan https://www.livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnena som finns i fiskbuljong.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)4Energi
Energi (kj)18
Protein (g)0.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)0.3
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)4
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)2
Folat (µg)2
Jod (µg)0.3
Kalium (mg)7
Natrium (mg)295
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.26
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)98
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen