Smaksättare
Fruktsocker
Fruktsocker är ett sötningsmedel som är naturligt förekommande i frukt och bär. Det är en vanlig ingrediens i många produkter som godis, bröd, fruktyoghurt och saft. Fruktsocker är ett kolhydrat som består av glukos och fruktos, och är en blandning av sockerarter som ger mat och dryck en söt smak.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 373 | Energi |
Energi (kj) | 1559 | |
Protein (g) | 0 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 91.7 | |
Kalcium (mg) | 0 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 0 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 0 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 0 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0 | |
Sockerarter tot. (g) | 91.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 91.7 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 8.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 92 | |
Fritt socker (g) | 92 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket