Smaksättare

Salt u. jod

Salt och jod är två viktiga näringsämnen som finns i många livsmedel. De är båda nödvändiga för att kroppen ska fungera optimalt. Genom att äta en varierad kost med salt och jod, kan man få i sig den nödvändiga mängden för att få alla näringsämnen och förebygga sjukdomar som beror på brist på näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)0Energi
Energi (kj)0
Protein (g)0Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)51Mineraler
Järn (mg)3
Fosfor (mg)1
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)37
Folat (µg)0
Jod (µg)12
Kalium (mg)56
Natrium (mg)37600
Salt, NaCl (g)94
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)4
Alkohol (g)0
Aska (g)96
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen