Smaksättare

Skinkbuljong pasta el. pulver storhushåll

Skinkbuljong är ett näringsämne som används som smaksättare. Det finns i både pasta- och pulverform och är avsett för storhushåll. Genom att använda skinkbuljong som smaksättare kan det ge en djup smak och färg till maträtter. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/smaksaettare/ kan du läsa mer om skinkbuljong och dess näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)249Energi
Energi (kj)1042
Protein (g)19.5Makronutrienter
Fett totalt (g)13
Kolhydrater, tillg. (g)13.5
Kalcium (mg)56Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)225
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)64
Folat (µg)63
Jod (µg)0
Kalium (mg)628
Natrium (mg)19350
Salt, NaCl (g)48.4
Vitamin A (RE/µg)32Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)3.22
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.32
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)32
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.4
Riboflavin (mg)1.7
Niacin (mg)5.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.18
Sockerarter tot. (g)3Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)3.3
Stearinsyra C18:0 (g)2.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)4.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)3.4
Alkohol (g)0
Aska (g)50.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen