Smaksättare
Sojasås shoyu
Shoyu är en japansk sojasås som består av soja, vatten, salt och korn. Den har en smak som är söt, salt och lite syrlig. Den används ofta som smaksättare i matlagningen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 72 | Energi |
Energi (kj) | 303 | |
Protein (g) | 7.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 10.1 | |
Kalcium (mg) | 29 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.7 | |
Fosfor (mg) | 160 | |
Selen (µg) | 11 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 65 | |
Folat (µg) | 33 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 390 | |
Natrium (mg) | 5700 | |
Salt, NaCl (g) | 14.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.1 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 1.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 67.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 15.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket