Smaksättare

Teriyakisås

En sås som är mycket populär i Japan, och som är populär även utanför landets gränser. Det som kännetecknar denna sås är en söt och sojasåsbas som är väldigt aromatisk. Den används ofta som marinad för kött, fisk och grönsaker.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)110Energi
Energi (kj)462
Protein (g)3.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.83
Kolhydrater, tillg. (g)22.2
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)54
Selen (µg)3.4
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)17
Folat (µg)16.1
Jod (µg)2
Kalium (mg)156
Natrium (mg)2488
Salt, NaCl (g)6.2
Vitamin A (RE/µg)0.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)0.38
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)23Sockerarter
Monosackarider (g)17.2
Disackarider (g)5.8
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)66.1
Alkohol (g)0
Aska (g)7.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)23
Fritt socker (g)23

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen