Smaksättare
Teriyakisås
En sås som är mycket populär i Japan, och som är populär även utanför landets gränser. Det som kännetecknar denna sås är en söt och sojasåsbas som är väldigt aromatisk. Den används ofta som marinad för kött, fisk och grönsaker.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 110 | Energi |
Energi (kj) | 462 | |
Protein (g) | 3.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.83 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 22.2 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 54 | |
Selen (µg) | 3.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 16.1 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 156 | |
Natrium (mg) | 2488 | |
Salt, NaCl (g) | 6.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0.4 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.11 | |
Niacin (mg) | 0.38 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 23 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 17.2 | |
Disackarider (g) | 5.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 66.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 7.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 23 | |
Fritt socker (g) | 23 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket