Sylt. marmelad. gelé. chutney
Äppelmos
Äppelmos är en popular sylt som görs på äpplen och som är en vanlig ingrediens till matlagning och bakning. Det är fyllt med sötma och smaker som passar till alla måltider. Äppelmos är ofta rikt på näringsämnen som vitaminer, mineraler och fibrer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 233 | Energi |
Energi (kj) | 976 | |
Protein (g) | 0.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 56.9 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 24 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 2 | |
Folat (µg) | 1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 112 | |
Natrium (mg) | 4 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 1 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 30 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.23 | |
Sockerarter tot. (g) | 44.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 35.9 | |
Disackarider (g) | 8.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 42 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 30 | |
Fritt socker (g) | 30 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket