Sylt. marmelad. gelé. chutney

Jordgubbssylt

Sylt som görs av jordgubbar är en populär söt maträtt. Den är gjord av kokta jordgubbar och socker som kokas samman till en tjock och söt gelé. Den används ofta för att smaksätta bakverk, maträtter och även som fyllning i bullar. Sylt är en god och näringsrik mat som kan tillredas på olika sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)171Energi
Energi (kj)715
Protein (g)0.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)41.1
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)8
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)4
Folat (µg)17.5
Jod (µg)30.8
Kalium (mg)58
Natrium (mg)11
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)3.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)1.3
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.13
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.2
Sockerarter tot. (g)38.4Sockerarter
Monosackarider (g)15.8
Disackarider (g)22.6
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)57.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)35
Fritt socker (g)35

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen