Sylt. marmelad. gelé. chutney

Körsbärssylt

En sylt som är tillverkad av körsbär har en söt smak som passar till både bullar, kakor och pannkakor. Den är tillverkad av stekta, malda eller puréerade körsbär som kokas tillsammans med socker och är en populär ingrediens i ett flertal maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)181Energi
Energi (kj)757
Protein (g)0.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)42.6
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)10
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)6
Folat (µg)1.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)60
Natrium (mg)30
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)17.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)210
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.32
Sockerarter tot. (g)40Sockerarter
Monosackarider (g)23.8
Disackarider (g)16.2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)55
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)28
Fritt socker (g)40

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen