Vitamin B

Vitamin B12

Det dagliga rekommenderade intaget (DRI) för vitamin B12 är 2.5 µg.

Mat med vitamin B12

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (2.5 µg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB12/kcal
(µg)
B12
(µg)
% DRIDRI
Nöt lever rå0.86611104 400 %2,27
(3)
Nöt kalv lever tillagad0.73331104 400 %2,27
(3)
Lamm njure rå0.6563632 520 %3,97
(4)
Ren lever rå0.6512843 360 %2,98
(4)
Nöt lever stekt0.6503105.354 214 %2,37
(4)
Lamm lever rå0.5638843 360 %2,98
(4)
Kalv lever rå0.5042602 400 %4,17
(5)
Nöt lever panerad stekt0.429190.553 622 %2,76
(6)
Gryta levergryta m. grönsaker frysvara0.3689381 520 %6,58
(7)
Ostron konserv. m. lag0.327619760 %13,16
(8)
Ostron0.321418720 %13,89
(8)
Gris lever rå0.3030401 600 %6,25
(8)
Kyckling lever rå0.2783321 280 %7,81
(9)
Nöt njure rå0.2743311 240 %8,06
(9)
Lever stuvad hemlagad0.2214311 240 %8,06
(11)
Leverbiff mald lever stekt hemlagad0.2123311 240 %8,06
(12)
Kyckling lever stekt0.208931.121 245 %8,03
(12)
Kalv njure rå0.198323920 %10,87
(13)
Gris lever tillagad0.196527.91 116 %8,96
(13)
Leverbiff mald lever stekt frysvara0.194643.41 736 %5,76
(13)
Sikrom Nordamerikansk0.191435.41 416 %7,06
(13)
Gryta levergryta nöt0.188329.181 167 %8,57
(13)
Gris njure rå0.165017680 %14,71
(15)
Fiskrom torsk sill rå0.150018720 %13,89
(17)
Leverbiff mald lever rå frysvara0.1469311 240 %8,06
(17)
Löjrom saltad0.142918720 %13,89
(18)
Leverpalt0.1378311 240 %8,06
(18)
Krabba konserv.0.137813.5540 %18,52
(18)
Mussla konserv. u. lag0.136114.7588 %17,01
(18)
Njurpalt0.123518.9756 %13,23
(20)
Krabba kokt0.114910400 %25,00
(22)
Kyckling lever ugnsstekt0.100012.4496 %20,16
(25)
Mussla konserv. m. lag0.09805200 %50,00
(26)
Korvkaka0.089710.58423 %23,63
(28)
Strömming rå0.08619.3372 %26,88
(29)
Njursauté0.081810.64426 %23,50
(31)
Kanin kött rå0.080010400 %25,00
(31)
Nöt kalv hjärta0.072510400 %25,00
(35)
Saltströmming rå0.071011.5460 %21,74
(35)
Blåmussla kokt m. vin avrunnen0.06967.87315 %31,77
(36)
Skarpsill0.068410.4416 %24,04
(37)
Lamm hjärta rå0.06728320 %31,25
(37)
Bläckfisk rå0.06675200 %50,00
(38)
Böckling varmrökt0.065313520 %19,23
(38)
Lake rå0.06244.43177 %56,43
(40)
Sill rå0.05938.78351 %28,47
(42)
Sardeller konserv.0.058810400 %25,00
(43)
Böckling dubbelfilé varmrökt0.057515600 %16,67
(44)
Snigel vinbergssnäcka0.05755200 %50,00
(44)
Strömming kokt m. salt0.05607.33293 %34,11
(45)
Surströmming0.05484.49180 %55,68
(46)
Leverpastej bredbar fett 3-3.5%0.05427.16286 %34,92
(46)
Leversauté kyckling0.05307.63305 %32,77
(47)
Leverpastej skivbar fett 14%0.052811.2448 %22,32
(47)
Kräftströmming0.05255.46218 %45,79
(48)
Älg skav rå frysvara0.05126.3252 %39,68
(49)
Kräfta kokt0.05113.63145 %68,87
(49)
Regnbågslax odlad rå0.05105.41216 %46,21
(49)
Struts filé rå0.05065.51220 %45,37
(49)
Strömming filé stekt m. salt0.05056.16246 %40,58
(50)
Kyckling hjärta rå0.04977.3292 %34,25
(50)
Braxen rå0.04855200 %50,00
(52)
Stenbitsrom0.04774.01160 %62,34
(52)
Ansjovis skarpsill konserv. 0.046510400 %25,00
(54)
Lamm bräss rå0.04586240 %41,67
(55)
Räka kokt0.04573.52141 %71,02
(55)
Makrill urtagen varmrökt0.043913520 %19,23
(57)
Ren kött torkat0.041813.8552 %18,12
(60)
Abborre rå0.04063.49140 %71,63
(62)
Sardiner i olja konserv.0.040511.5460 %21,74
(62)
Tonfisk stekt m. salt0.04016.17247 %40,52
(62)
Leverpastej bredbar fett ca 10%0.03997.3292 %34,25
(63)
Sej rå0.03843.15126 %79,37
(65)
Saltsill panerad stekt hemlagad0.037410.8432 %23,15
(67)
Lamm tunga rå0.03667280 %35,71
(68)
Sik urtagen varmrökt0.03644.8192 %52,08
(69)
Struts filé stekt0.03636.17247 %40,52
(69)
Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad0.03619360 %27,78
(69)
Sardiner i tomatsås konserv.0.03597.8312 %32,05
(70)
Sik rå0.03583.22129 %77,64
(70)
Lax vildfångad Sverige rå0.03546.65266 %37,59
(71)
Kräfta kräftstjärtar konserv. u. lag0.03542.51100 %99,60
(71)
Paté älgfärs kycklinglever0.03476.07243 %41,19
(72)
Ren bog rå0.03443.75150 %66,67
(73)
Lax rimmad0.03385200 %50,00
(74)
Ättikströmming0.03257.14286 %35,01
(77)
Ren stek varmrökt0.03243.98159 %62,81
(77)
Sill matjessill konserv.0.031810400 %25,00
(79)
Sill inlagd u. lag0.03177.44298 %33,60
(79)
Älg ryggbiff rå0.03143.33133 %75,08
(80)
Regnbågslax rå0.03135200 %50,00
(80)
Böcklinglåda m. äggstanning0.03114.92197 %50,81
(80)
Häst hamburgerkött rökt0.03103.1124 %80,65
(81)
Älg färs rå0.03083.26130 %76,69
(81)
Påläggskaviar orökt0.03055.7228 %43,86
(82)
Öring Sverige höst rå 0.03025.28211 %47,35
(83)
Påläggskaviar lätt0.02968320 %31,25
(84)
Siklöja rå0.02964160 %62,50
(84)
Älg ytterlår0.02963.2128 %78,13
(84)
Lax gravad0.02954.89196 %51,12
(85)
Makrill filé i tomatsås konserv.0.02895.38215 %46,47
(86)
Öring odlad rå0.02894.8192 %52,08
(86)
Lax kallrökt0.02824.87195 %51,33
(89)
Nöt oxtunga rå0.02784.9196 %51,02
(90)
Makrill filé i olja konserv.0.02789360 %27,78
(90)
Lax odlad Norge fjordlax rå över disk0.02755.58223 %44,80
(91)
Ren kött rå0.02702.94118 %85,03
(93)
Sill inlagd olika smaker0.02646.48259 %38,58
(95)
Abborre kokt m. salt0.02643.7148 %67,57
(95)
Kalv tunga rå0.02634160 %62,50
(95)
Hjort dovhjort bog rå0.02612.77111 %90,25
(96)
Rådjur stek rå0.02532.68107 %93,28
(99)
Lax odlad Norge fjordlax rå0.02505.25210 %47,62
(100)
Saltsill urvattnad konserv.0.02505.2208 %48,08
(100)
Fiskbuljong ätf.0.02500.14 %2 500,00
(100)
Grönpepparpaté0.02507.46298 %33,51
(100)
Saltsill rå0.02496.1244 %40,98
(100)
Makrill rå0.02487.4296 %33,78
(101)
Fisk varmrökt0.02465.57223 %44,88
(101)
Sill höstsill inlagd u. lag0.02456.06242 %41,25
(102)
Lax odlad Norge fjordlax rå frysvara0.02425.26210 %47,53
(103)
Räka konserv. u. lag0.02411.7670 %142,05
(104)
Tonfisk i vatten konserv. avrunnen0.02392.53101 %98,81
(105)
Älg stek ugnsstekt el. grillad0.02373.13125 %79,87
(105)
Sill inlagd senapssill u. sås0.02365.93237 %42,16
(106)
Lax odlad Norge fjordlax rå förpackad0.02344.91196 %50,92
(107)
Sik kokt m. salt0.02323.37135 %74,18
(108)
Älg färs stekt m. salt0.02312.98119 %83,89
(108)
Alaska pollock rå0.02291.7470 %143,68
(109)
Gris hjärta rå0.02272.7108 %92,59
(110)
Hjort ryggbiff rå0.02252.392 %108,70
(111)
Hjort dovhjort stek rå0.02242.2690 %110,62
(112)
Sill panerad stekt m. salt0.02224.79192 %52,19
(113)
Fiskbuljong pasta el. pulver storhushåll0.02224.79192 %52,19
(113)
Gris tunga rå0.02223.7148 %67,57
(113)
Regnbågslax kallrökt0.02214.2168 %59,52
(113)
Gryta m. kalvhjärta grönsaker0.02201.8775 %133,69
(114)
Leverpastej bredbar fett ca 24%0.02206.42257 %38,94
(114)
Kolja rå0.02191.7369 %144,51
(114)
Kalv bräss rå0.02192.184 %119,05
(114)
Pinklax rå0.02162.2791 %110,13
(116)
Havsabborre rå0.02153.06122 %81,70
(116)
Lax varmrökt urtagen0.02154.74190 %52,74
(116)
Öring Sverige rå0.02132.4598 %102,04
(117)
Ren kött kallrökt rå0.02132.81112 %88,97
(117)
Skagenröra0.02123.46138 %72,25
(118)
Gädda rå0.02111.7771 %141,24
(119)
Regnbågslax urtagen varmrökt0.02103.3132 %75,76
(119)
Gåsleverpastej konserv. rökt0.02079.4376 %26,60
(121)
Fisksoppa bouillabaisse0.02071.5160 %165,56
(121)
Hjort kronhjort kött rå0.02052.2188 %113,12
(122)
Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll0.02044.86194 %51,44
(122)
Regnbågslax inkokt m. salt0.02033.88155 %64,43
(123)
Mandeldryck osötad berikad0.02000.312 %833,33
(125)
Hönsbuljong ätf.0.02000.14 %2 500,00
(125)
Rådjur kött rå0.01982.1486 %116,82
(126)
Ren stek rå0.01982.1486 %116,82
(126)
Röding urtagen varmrökt0.01963.2128 %78,13
(127)
Älg högrev rå0.01962.2188 %113,12
(128)
Sushi nigiri m. tonfisk0.01922.54102 %98,43
(130)
Äggula rå eko.0.01876.13245 %40,78
(133)
Häst kött rå0.01873.1124 %80,65
(134)
Gös rå0.01851.5562 %161,29
(135)
Ren skav rå frysvara0.01832.3192 %108,23
(136)
Kummel rå0.01831.352 %192,31
(137)
Guldsparid rå0.01823.36134 %74,40
(138)
Torsk rå0.01811.4156 %177,30
(138)
Sjömansbiff frysvara0.01791.560 %166,67
(140)
Hjort dovhjort färs rå0.01782.3996 %104,60
(140)
Lamm grytbitar rå0.01762.3694 %105,93
(142)
Lamm bog rå0.01762.3694 %105,93
(142)
Nöt oxsvans rå fett bortskuret0.01753120 %83,33
(143)
Kåldolmar råa u. sås frysvara0.01701.560 %166,67
(147)
Pannbiff älg stekt0.01691.9176 %130,89
(148)
Minimjölk fett < 0.1% berikad0.01690.5924 %423,73
(148)
Saltsill kokt0.01634160 %62,50
(154)
Lax kokt m. salt0.01634160 %62,50
(154)
Makrill kokt m. salt0.01615.5220 %45,45
(155)
Hälleflundra odlad Atlanten rå0.01611.872 %138,89
(156)
Makrill stekt m. salt0.01614.88195 %51,23
(156)
Ren kött ugnsstekt0.01592.184 %119,05
(157)
Rådjur kött ugnsstekt0.01592.184 %119,05
(157)
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll0.01573.16126 %79,11
(159)
Kålpudding m. vitkål köttfärs0.01561.560 %166,67
(160)
Lax stekt m. salt0.01563.45138 %72,46
(160)
Ägg rått eko.0.01542.1787 %115,21
(162)
Hönsbuljong pasta el. pulver lågsalt storhushåll0.01534.88195 %51,23
(164)
Lättmjölk fett 0.5% berikad0.01510.5924 %423,73
(165)
Köttbuljong tärning ätf.0.01500.062 %4 166,67
(167)
Kalvbuljong pasta el. pulver storhushåll0.01493.31132 %75,53
(168)
Bröstmjölk humanmjölk0.0147140 %250,00
(170)
Ål inkokt hemlagad0.01475.6224 %44,64
(171)
Mandeldryck berikad0.01460.3815 %657,89
(171)
Rådjur bog rå0.01451.6164 %155,28
(172)
Groda lår rått frysvara0.0145140 %250,00
(173)
Kokosnötdryck 0.01440.2610 %961,54
(173)
Vildsvin bog rå0.01441.560 %166,67
(173)
Tonfisk i olja konserv. avrunnen0.01422.69108 %92,94
(176)
Kolja kokt m. salt0.01421.8574 %135,14
(176)
Lamm stek rå0.01401.5763 %159,24
(178)

Visa fler livsmedel (+190)

Lever, njure & tunga med vitamin B12

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (2.5 µg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB12/kcal
(µg)
B12
(µg)
% DRIDRI
Nöt lever rå0.86611104 400 %2,27
(3)
Nöt kalv lever tillagad0.73331104 400 %2,27
(3)
Lamm njure rå0.6563632 520 %3,97
(4)
Ren lever rå0.6512843 360 %2,98
(4)
Nöt lever stekt0.6503105.354 214 %2,37
(4)
Lamm lever rå0.5638843 360 %2,98
(4)
Kalv lever rå0.5042602 400 %4,17
(5)
Nöt lever panerad stekt0.429190.553 622 %2,76
(6)
Gris lever rå0.3030401 600 %6,25
(8)
Kyckling lever rå0.2783321 280 %7,81
(9)
Nöt njure rå0.2743311 240 %8,06
(9)
Kyckling lever stekt0.208931.121 245 %8,03
(12)
Kalv njure rå0.198323920 %10,87
(13)
Gris lever tillagad0.196527.91 116 %8,96
(13)
Gris njure rå0.165017680 %14,71
(15)
Kyckling lever ugnsstekt0.100012.4496 %20,16
(25)
Nöt kalv hjärta0.072510400 %25,00
(35)
Lamm hjärta rå0.06728320 %31,25
(37)
Kyckling hjärta rå0.04977.3292 %34,25
(50)
Lamm bräss rå0.04586240 %41,67
(55)
Lamm tunga rå0.03667280 %35,71
(68)
Nöt oxtunga rå0.02784.9196 %51,02
(90)
Kalv tunga rå0.02634160 %62,50
(95)
Gris hjärta rå0.02272.7108 %92,59
(110)
Gris tunga rå0.02223.7148 %67,57
(113)
Kalv bräss rå0.02192.184 %119,05
(114)
Nöt oxtunga rimmad kokt0.01374160 %62,50
(183)
Nöt blod rått0.00860.624 %416,67
(292)
Gris blod rått0.00820.624 %416,67
(304)
Kyckling mage rå0.00540.624 %416,67
(463)

Visa fler livsmedel (+20)

Fisk & skaldjur med vitamin B12

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (2.5 µg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB12/kcal
(µg)
B12
(µg)
% DRIDRI
Ostron konserv. m. lag0.327619760 %13,16
(8)
Ostron0.321418720 %13,89
(8)
Sikrom Nordamerikansk0.191435.41 416 %7,06
(13)
Krabba konserv.0.137813.5540 %18,52
(18)
Mussla konserv. u. lag0.136114.7588 %17,01
(18)
Krabba kokt0.114910400 %25,00
(22)
Mussla konserv. m. lag0.09805200 %50,00
(26)
Strömming rå0.08619.3372 %26,88
(29)
Saltströmming rå0.071011.5460 %21,74
(35)
Blåmussla kokt m. vin avrunnen0.06967.87315 %31,77
(36)
Skarpsill0.068410.4416 %24,04
(37)
Bläckfisk rå0.06675200 %50,00
(38)
Böckling varmrökt0.065313520 %19,23
(38)
Lake rå0.06244.43177 %56,43
(40)
Sill rå0.05938.78351 %28,47
(42)
Sardeller konserv.0.058810400 %25,00
(43)
Böckling dubbelfilé varmrökt0.057515600 %16,67
(44)
Snigel vinbergssnäcka0.05755200 %50,00
(44)
Strömming kokt m. salt0.05607.33293 %34,11
(45)
Surströmming0.05484.49180 %55,68
(46)
Kräfta kokt0.05113.63145 %68,87
(49)
Regnbågslax odlad rå0.05105.41216 %46,21
(49)
Strömming filé stekt m. salt0.05056.16246 %40,58
(50)
Braxen rå0.04855200 %50,00
(52)
Ansjovis skarpsill konserv. 0.046510400 %25,00
(54)
Räka kokt0.04573.52141 %71,02
(55)
Makrill urtagen varmrökt0.043913520 %19,23
(57)
Abborre rå0.04063.49140 %71,63
(62)
Sardiner i olja konserv.0.040511.5460 %21,74
(62)
Tonfisk stekt m. salt0.04016.17247 %40,52
(62)
Sej rå0.03843.15126 %79,37
(65)
Saltsill panerad stekt hemlagad0.037410.8432 %23,15
(67)
Sik urtagen varmrökt0.03644.8192 %52,08
(69)
Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad0.03619360 %27,78
(69)
Sik rå0.03583.22129 %77,64
(70)
Lax vildfångad Sverige rå0.03546.65266 %37,59
(71)
Kräfta kräftstjärtar konserv. u. lag0.03542.51100 %99,60
(71)
Lax rimmad0.03385200 %50,00
(74)
Ättikströmming0.03257.14286 %35,01
(77)
Sill matjessill konserv.0.031810400 %25,00
(79)
Sill inlagd u. lag0.03177.44298 %33,60
(79)
Regnbågslax rå0.03135200 %50,00
(80)
Öring Sverige höst rå 0.03025.28211 %47,35
(83)
Siklöja rå0.02964160 %62,50
(84)
Lax gravad0.02954.89196 %51,12
(85)
Öring odlad rå0.02894.8192 %52,08
(86)
Lax kallrökt0.02824.87195 %51,33
(89)
Makrill filé i olja konserv.0.02789360 %27,78
(90)
Lax odlad Norge fjordlax rå över disk0.02755.58223 %44,80
(91)
Sill inlagd olika smaker0.02646.48259 %38,58
(95)
Abborre kokt m. salt0.02643.7148 %67,57
(95)
Lax odlad Norge fjordlax rå0.02505.25210 %47,62
(100)
Saltsill urvattnad konserv.0.02505.2208 %48,08
(100)
Saltsill rå0.02496.1244 %40,98
(100)
Makrill rå0.02487.4296 %33,78
(101)
Fisk varmrökt0.02465.57223 %44,88
(101)
Sill höstsill inlagd u. lag0.02456.06242 %41,25
(102)
Lax odlad Norge fjordlax rå frysvara0.02425.26210 %47,53
(103)
Räka konserv. u. lag0.02411.7670 %142,05
(104)
Tonfisk i vatten konserv. avrunnen0.02392.53101 %98,81
(105)
Sill inlagd senapssill u. sås0.02365.93237 %42,16
(106)
Lax odlad Norge fjordlax rå förpackad0.02344.91196 %50,92
(107)
Sik kokt m. salt0.02323.37135 %74,18
(108)
Alaska pollock rå0.02291.7470 %143,68
(109)
Sill panerad stekt m. salt0.02224.79192 %52,19
(113)
Regnbågslax kallrökt0.02214.2168 %59,52
(113)
Kolja rå0.02191.7369 %144,51
(114)
Pinklax rå0.02162.2791 %110,13
(116)
Havsabborre rå0.02153.06122 %81,70
(116)
Lax varmrökt urtagen0.02154.74190 %52,74
(116)
Öring Sverige rå0.02132.4598 %102,04
(117)
Gädda rå0.02111.7771 %141,24
(119)
Regnbågslax urtagen varmrökt0.02103.3132 %75,76
(119)
Regnbågslax inkokt m. salt0.02033.88155 %64,43
(123)
Röding urtagen varmrökt0.01963.2128 %78,13
(127)
Gös rå0.01851.5562 %161,29
(135)
Kummel rå0.01831.352 %192,31
(137)
Guldsparid rå0.01823.36134 %74,40
(138)
Torsk rå0.01811.4156 %177,30
(138)
Lax kokt m. salt0.01634160 %62,50
(154)
Saltsill kokt0.01634160 %62,50
(154)
Makrill kokt m. salt0.01615.5220 %45,45
(155)
Hälleflundra odlad Atlanten rå0.01611.872 %138,89
(156)
Makrill stekt m. salt0.01614.88195 %51,23
(156)
Lax stekt m. salt0.01563.45138 %72,46
(160)
Ål inkokt hemlagad0.01475.6224 %44,64
(171)
Tonfisk i olja konserv. avrunnen0.01422.69108 %92,94
(176)
Kolja kokt m. salt0.01421.8574 %135,14
(176)
Gädda kokt m. salt0.01371.8775 %133,69
(183)
Pilgrimsmussla0.01310.5924 %423,73
(191)
Bläckfisk friterad0.01303.8152 %65,79
(192)
Kapkummel rå0.01300.9538 %263,16
(192)
Havsabborre grillad m. salt0.0130280 %125,00
(193)
Ål ugnsstekt hemlagad0.01285.6224 %44,64
(195)
Flundra rå0.01281.248 %208,33
(196)
Sill inlagd m. gräddfilssås0.01283.7148 %67,57
(196)
Ål rå0.01254.4176 %56,82
(199)
Ål varmrökt rundrökt0.01244.3172 %58,14
(202)
Sill inlagd m. senapssås0.01242.96118 %84,46
(202)
Marulk rå0.01230.832 %312,50
(203)
Tilapia rå0.01211.0542 %238,10
(207)
Piggvar rå0.0120140 %250,00
(208)
Röding rå0.01201.8273 %137,36
(209)
Makrill panerad stekt0.01183.88155 %64,43
(213)
Regnbågslax panerad stekt0.01172.67107 %93,63
(213)
Torsk filé kokt m. salt0.01171.5261 %164,47
(214)
Ål varmrökt flatrökt0.01124.8192 %52,08
(223)
Guldsparid grillad m. salt0.01092.1887 %114,68
(229)
Abborre filé panerad stekt0.01092.184 %119,05
(230)
Lutfisk rå frysvara0.01070.312 %833,33
(233)
Vitling rå0.01000.832 %312,50
(250)
Torsk stekt0.00981.0743 %233,64
(255)
Sik panerad stekt0.00981.9377 %129,53
(255)
Fiskfärs kokt0.00931.0944 %229,36
(268)
Makrill filé varmrökt0.00892.9116 %86,21
(282)
Piggvar kokt m. salt0.00791.0843 %231,48
(317)
Räka konserv. m. lag0.00780.624 %416,67
(321)
Rödspätta rå0.00770.728 %357,14
(325)
Hoki rå0.00750.5422 %462,96
(333)
Fisk friterad0.00731.5462 %162,34
(341)
Bläckfisk friterad tillagad på restaurang0.00671.8775 %133,69
(374)
Vitling kokt m. salt0.00650.8634 %290,70
(384)
Torsk filé panerad stekt hemlagad0.00630.936 %277,78
(397)
Krabba Blå krabba kokt0.00600.520 %500,00
(415)
Kolja panerad stekt m. salt0.00591.1144 %225,23
(421)
Gädda panerad stekt0.00591.1345 %221,24
(423)
Hummer kokt0.00580.520 %500,00
(430)
Fiskpinnar stekta0.00561.2550 %200,00
(446)
Hummer kokt el. konserv.0.00560.520 %500,00
(450)
Pangasiusmal rå0.00550.3614 %694,44
(451)
Fiskpinnar ugnsstekta0.00541.1144 %225,23
(466)
Hälleflundra vild rå0.00520.7229 %347,22
(483)
Torsk panerad stekt0.00500.9337 %268,82
(503)
Rödspätta filé kokt m. salt0.00500.7329 %342,47
(503)
Havskräfta kokt0.00470.520 %500,00
(530)
Rödspätta filé stekt m. salt0.00420.5221 %480,77
(596)
Fisk m. soltorkad tomat persilja vitlök0.00380.8735 %287,36
(667)
Surimi fisk0.00350.3715 %675,68
(709)
Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt0.00350.8936 %280,90
(725)
Hälleflundra kokt m. salt0.00340.5723 %438,60
(737)
Vitling filé panerad stekt0.00310.5823 %431,03
(810)
Fisk torkad0.0030140 %250,00
(833)
Räka friterad0.00280.832 %312,50
(897)
Rödspätta filé panerad stekt m. salt0.00260.5221 %480,77
(952)
Hälleflundra panerad stekt0.00230.4920 %510,20
(1 082)
Räka friterad tillagad på restaurang0.00050.218 %1 190,48
(4 607)

Visa fler livsmedel (+136)

Ägg. rom & kaviar med vitamin B12

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (2.5 µg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB12/kcal
(µg)
B12
(µg)
% DRIDRI
Fiskrom torsk sill rå0.150018720 %13,89
(17)
Löjrom saltad0.142918720 %13,89
(18)
Stenbitsrom0.04774.01160 %62,34
(52)
Påläggskaviar orökt0.03055.7228 %43,86
(82)
Påläggskaviar lätt0.02968320 %31,25
(84)
Äggula rå eko.0.01876.13245 %40,78
(133)
Ägg rått eko.0.01542.1787 %115,21
(162)
Påläggskaviar original0.01295.33213 %46,90
(194)
Ägg kokt eko.0.01231.7470 %143,68
(203)
Äggula rå0.01223.88155 %64,43
(206)
Ägg stekt eko.0.01142.2490 %111,61
(220)
Ägg rått0.01071.4759 %170,07
(233)
Påläggskaviar m. färskost0.01022.93117 %85,32
(246)
Ägg kokt0.00861.1847 %211,86
(290)
Ägg stekt0.00791.5261 %164,47
(317)
Äggröra0.00741.3855 %181,16
(339)
Äggvita rå0.00240.14 %2 500,00
(1 025)

Visa fler livsmedel (+7)

Kött med vitamin B12

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (2.5 µg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB12/kcal
(µg)
B12
(µg)
% DRIDRI
Kanin kött rå0.080010400 %25,00
(31)
Älg skav rå frysvara0.05126.3252 %39,68
(49)
Ren kött torkat0.041813.8552 %18,12
(60)
Ren bog rå0.03443.75150 %66,67
(73)
Älg ryggbiff rå0.03143.33133 %75,08
(80)
Älg färs rå0.03083.26130 %76,69
(81)
Älg ytterlår0.02963.2128 %78,13
(84)
Ren kött rå0.02702.94118 %85,03
(93)
Hjort dovhjort bog rå0.02612.77111 %90,25
(96)
Rådjur stek rå0.02532.68107 %93,28
(99)
Älg stek ugnsstekt el. grillad0.02373.13125 %79,87
(105)
Älg färs stekt m. salt0.02312.98119 %83,89
(108)
Hjort ryggbiff rå0.02252.392 %108,70
(111)
Hjort dovhjort stek rå0.02242.2690 %110,62
(112)
Ren kött kallrökt rå0.02132.81112 %88,97
(117)
Hjort kronhjort kött rå0.02052.2188 %113,12
(122)
Ren stek rå0.01982.1486 %116,82
(126)
Rådjur kött rå0.01982.1486 %116,82
(126)
Älg högrev rå0.01962.2188 %113,12
(128)
Häst kött rå0.01873.1124 %80,65
(134)
Ren skav rå frysvara0.01832.3192 %108,23
(136)
Hjort dovhjort färs rå0.01782.3996 %104,60
(140)
Lamm grytbitar rå0.01762.3694 %105,93
(142)
Lamm bog rå0.01762.3694 %105,93
(142)
Nöt oxsvans rå fett bortskuret0.01753120 %83,33
(143)
Ren kött ugnsstekt0.01592.184 %119,05
(157)
Rådjur kött ugnsstekt0.01592.184 %119,05
(157)
Rådjur bog rå0.01451.6164 %155,28
(172)
Groda lår rått frysvara0.0145140 %250,00
(173)
Vildsvin bog rå0.01441.560 %166,67
(173)
Lamm stek rå0.01401.5763 %159,24
(178)
Nöt rulle rimmad rå0.01361.456 %178,57
(184)
Ren kött kokt m. salt0.01351.872 %138,89
(185)
Kalv lägg rå0.01331.352 %192,31
(188)
Nöt lägg rå0.01301.456 %178,57
(193)
Vildsvin stek rå0.01271.3353 %187,97
(197)
Vildsvin kött rå0.01261.3554 %185,19
(198)
Nöt ytterlår rå0.01261.456 %178,57
(198)
Kalv filé rå0.01241.352 %192,31
(202)
Kalv bog rå0.01231.352 %192,31
(204)
Kalv innanlår rå0.01221.352 %192,31
(206)
Kalv fransyska rå0.01201.352 %192,31
(208)
Nöt oxfilé rå0.01191.4859 %168,92
(209)
Lamm kotlett rå fett bortskuret0.01171.248 %208,33
(215)
Nöt ryggbiff rå0.01141.456 %178,57
(220)
Kalv ytterlår rå0.01111.352 %192,31
(225)
Lamm stek stekt0.01101.3554 %185,19
(228)
Vildsvin filé rå0.01091.2249 %204,92
(230)
Nöt rostbiff rå0.01081.3554 %185,19
(231)
Kalv kotlett rå0.01071.352 %192,31
(235)
Nöt rostbiff tillagad ugnsrostad u. salt0.01051.352 %192,31
(238)
Nöt flankstek rå0.01041.456 %178,57
(239)
Nöt högrev rå fett bortskuret0.01031.560 %166,67
(242)
Nöt grytbitar rå0.01031.560 %166,67
(242)
Nöt fransyska rå0.01031.248 %208,33
(242)
Nöt bog el. märgpipa rå0.01021.248 %208,33
(246)
Nöt stek stekt u. sky frysvara0.00961.352 %192,31
(260)
Kalv högrev rå0.00961.352 %192,31
(260)
Kalv filé stekt0.00941.1546 %217,39
(267)
Nöt kött rå0.00921.1948 %210,08
(271)
Nöt kött konserv.0.0092280 %125,00
(273)
Hjort skav rå0.00911.1747 %213,68
(274)
Kalv stek stekt0.00901.1446 %219,30
(276)
Nöt innanlår rå0.00891.0241 %245,10
(279)
Lamm lägg rå0.00881.248 %208,33
(285)
Hare kött rå0.0087140 %250,00
(288)
Nöt clubstek biff rå m. ben0.00861.456 %178,57
(289)
Nöt rostbiff ugnsstekt0.00861.2650 %198,41
(290)
Lamm kött rå0.00861.4357 %174,83
(290)
Nöt ryggbiff stekt0.00851.2349 %203,25
(293)
Nöt färs rå fett 10%0.00841.5261 %164,47
(299)
Oxrullad nöt stekt0.00831.1446 %219,30
(303)
Kalv kotlett stekt0.00801.1446 %219,30
(314)
Gris skinka konserv. gelé 8-11%0.00790.832 %312,50
(316)
Gris skinka innanlår rå0.00760.7630 %328,95
(329)
Gris skinka fransyska rå0.00750.7630 %328,95
(332)
Kalv tunnbringa rå0.00751.352 %192,31
(333)
Nöt färs rå fett 15%0.00741.5763 %159,24
(336)
Gris fläskkotlett rå fett bortskuret0.00740.7630 %328,95
(339)
Gris fläskfilé rå0.00710.7630 %328,95
(352)
Kalv bringa rå0.00701.352 %192,31
(358)
Gris bog konserv. gelé 6-8%0.00690.832 %312,50
(363)
Pannbiff rå frysvara0.00691.456 %178,57
(364)
Nöt oxbringa rå0.00681.456 %178,57
(366)
Lamm rygg el. hals rå0.00681.248 %208,33
(369)
Blandfärs rå nöt 70% gris 30%0.00671.2650 %198,41
(373)
Hare stek stekt0.00650.9237 %271,74
(383)
Lamm tunnbringa rå0.00651.248 %208,33
(383)
Hamburgare nöt rå frysvara0.00631.456 %178,57
(395)
Lamm färs rå fett 20%0.00631.5662 %160,26
(396)
Nöt färs stekt m. salt fett 10%0.00631.4257 %176,06
(396)
Korv hjort rå0.00621.4257 %176,06
(405)
Färs stekt m. salt0.00581.3152 %190,84
(431)
Blandfärs rå nöt 50% gris 50% 0.00561.0843 %231,48
(444)
Gris skinkstek tillagad u. salt0.00560.728 %357,14
(450)
Gris grytbitar rå0.00550.936 %277,78
(456)
Nöt oxbringa rimmad rå0.00541.144 %227,27
(466)
Gris fläskfilé skiva stekt0.00530.6827 %367,65
(471)
Gris picnicbog rå0.00520.6325 %396,83
(480)
Gris fläskfilé tillagad0.00520.6124 %409,84
(484)
Nöt stek el. grytstek kokt m. salt0.00520.7731 %324,68
(484)
Nöt högrev kokt m. salt0.00520.9538 %263,16
(484)
Kebabkött restaurang0.00511.5562 %161,29
(487)
Lamm färs stekt m. salt0.00491.4257 %176,06
(509)
Gris skinka ytterlår rå0.00490.624 %416,67
(513)
Nöt entrecôte rå0.00490.6928 %362,32
(514)
Gris lägg putsad rå u. svål0.00480.624 %416,67
(525)
Gris bogbladsstek rå0.00460.6325 %396,83
(544)
Gris bog rå0.00460.6325 %396,83
(544)
Färsruta m. fetaost ugnsstekt0.0046140 %250,00
(545)
Gris fläskkotlett rå fettkant 2 mm0.00450.624 %416,67
(558)
Kalv kött kokt m. salt0.00450.8333 %301,20
(560)
Gris kött rå0.00430.6727 %373,13
(578)
Gris skinka innanlår tillagad0.00430.520 %500,00
(585)
Gris färs rå fett 8%0.00420.624 %416,67
(600)
Nöt el. gris kött stekt0.00410.7128 %352,11
(616)
Gris fläskkarré rå0.00400.6827 %367,65
(629)
Lamm kotlett rå0.00380.8835 %284,09
(659)
Gris fläskkotlett rå fettkant 5 mm0.00370.6827 %367,65
(680)
Gris ytterfilé tillagad0.00370.4418 %568,18
(682)
Gris skinkstek stekt u. sky frysvara0.00370.624 %416,67
(683)
Nöt entrecôte stekt0.00360.624 %416,67
(688)
Kebabkött frysvara0.00360.936 %277,78
(689)
Gris flintastek rå m. svål0.00360.6827 %367,65
(702)
Gris fläskben rå0.00350.6827 %367,65
(710)
Gris revbensspjäll rå0.00350.6827 %367,65
(710)
Gris kött grillat0.00350.6426 %390,63
(715)
Gris bog stekt0.00340.5622 %446,43
(728)
Lamm rygg el. hals kokt m. salt0.00340.7329 %342,47
(743)
Lamm kotlett stekt0.00320.7630 %328,95
(770)
Gris fläskkarré tillagad u. sky0.00320.7128 %352,11
(789)
Gris färs rå fett 15%0.00310.6325 %396,83
(802)
Gris fläskkarré skiva stekt0.00300.624 %416,67
(842)
Schnitzel gris stekt0.00300.5924 %423,73
(847)
Gris fläskkotlett tillagad0.00290.3916 %641,03
(853)
Gris fötter rå0.00290.624 %416,67
(863)
Gris fläskkotlett stekt0.00280.624 %416,67
(904)
Gris bacon rå0.00270.9337 %268,82
(925)
Nöt oxbringa rimmad kokt u. salt0.00270.6827 %367,65
(926)
Gris färs rå fett 20%0.00270.6526 %384,62
(931)
Gris stekfläsk sida skiva rå m. svål0.00260.6526 %384,62
(969)
Gris sidfläsk bit rå m. svål0.00240.6526 %384,62
(1 031)
Gris färs tillagad u. salt0.00240.5823 %431,03
(1 039)
Gris lägg kokt m. salt u. svål0.00230.3514 %714,29
(1 064)
Gris revbensspjäll tillagad u. sky0.00220.6325 %396,83
(1 123)
Gris kött kokt m. salt0.00220.416 %625,00
(1 138)
Gris bacon rå mager0.00220.2510 %1 000,00
(1 140)
Gris svål rå0.00220.624 %416,67
(1 154)
Gris kassler tillagad0.00220.3213 %781,25
(1 156)
Fläskkotlett panerad stekt0.00210.5622 %446,43
(1 183)
Gris revbensspjäll ugnsstekt grillat0.00200.5924 %423,73
(1 246)
Gris bacon stekt mager0.00180.2610 %961,54
(1 365)
Gris fläskben kokt m. salt0.00180.416 %625,00
(1 406)
Gris sidfläsk rökt0.00150.624 %416,67
(1 642)
Gris fötter kokta m. salt0.00150.3514 %714,29
(1 700)
Gris sidfläsk el. stekfläsk rimmat stekt0.00140.5422 %462,96
(1 782)
Rullsylta0.00130.3313 %757,58
(1 864)
Gris bacon stekt0.00120.5120 %490,20
(2 020)
Rimmat sidfläsk panerat stekt0.00120.4418 %568,18
(2 114)
Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå0.00110.416 %625,00
(2 206)

Visa fler livsmedel (+150)

Kyckling & fågel med vitamin B12

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (2.5 µg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB12/kcal
(µg)
B12
(µg)
% DRIDRI
Struts filé rå0.05065.51220 %45,37
(49)
Struts filé stekt0.03636.17247 %40,52
(69)
Kalkon filé rå0.01071.1345 %221,24
(235)
Ripa rå0.00710.832 %312,50
(353)
Anka bröst rå0.00670.832 %312,50
(372)
Fasan rå0.00630.832 %312,50
(397)
Duva rå0.00580.832 %312,50
(428)
Ripa stekt0.00490.7128 %352,11
(507)
Fasan rå m. skinn0.00460.832 %312,50
(544)
Fasan stekt m. skinn0.00370.728 %357,14
(675)
Höna rå0.00350.520 %500,00
(705)
Kyckling kött rå u. skinn0.00350.416 %625,00
(719)
Gås rå0.00320.520 %500,00
(780)
Kyckling ben rå m. skinn0.00320.6325 %396,83
(786)
Kalkon rå m. skinn0.00320.416 %625,00
(788)
Kyckling lår rå u. skinn0.00310.3514 %714,29
(814)
Kyckling delar marinerade m. skinn0.00300.5221 %480,77
(841)
Kyckling lår rå m. skinn0.00300.5823 %431,03
(845)
Duva rå m. skinn0.00280.832 %312,50
(897)
Kyckling vinge rå m. skinn0.00270.5120 %490,20
(912)

Visa fler livsmedel (+10)

RDI för vitamin B12 (cobalamin)

Grupp/Ålder Rekommenderat intag per dag
Spädbarn 6-11 månader 0,5 mikrogram
Spädbarn 12-23 månader 0,6 mikrogram
Barn 2-5 år 0,8 mikrogram
Barn 6-9 år 1,3 mikrogram
Barn 10-13 år 2,0 mikrogram
Vuxna 2,0 mikrogram
Gravida 2,0 mikrogram
Ammande 2,6 mikrogram
Källa: Livsmedelsverket
Tillbaka till toppen