Det dagliga rekommenderade intaget (DRI) för D-vitamin är 5 µg.
Vitamin D är ett livsviktigt näringsämne som finns i en begränsad mängd livsmedel, men som främst bildas i kroppen genom solens strålar på huden. Livsmedel som innehåller mycket vitamin D är fet fisk som lax, ål och makrill, äggula samt vissa D-vitaminberikade produkter som margarin och mjölk.
Mängd per 100 gram livsmedel % DRI = Procent av dagligt referensintag (5 µg). DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag. (XX) = Antal kcal vid 100% DRI.
Mängd per 100 gram livsmedel % DRI = Procent av dagligt referensintag (5 µg). DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag. (XX) = Antal kcal vid 100% DRI.
Mängd per 100 gram livsmedel % DRI = Procent av dagligt referensintag (5 µg). DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag. (XX) = Antal kcal vid 100% DRI.
Barn och vuxna som inte äter fisk eller berikade livsmedel
10
Barn och vuxna som bär kläder som täcker ansikte, armar och ben eller inte är ute i solen under sommaren
10
Barn och vuxna som bär kläder som täcker ansikte, armar och ben eller inte är ute i solen under sommaren och dessutom inte äter fisk och D-vitaminberikade livsmedel