Rätter

Sushi nigiri m. lax

Sushi-rätt som består av en bit färsk lax som är pressad mot vitt ris. Fisken är marinerad i såväl söt som syrlig soja och serveras ofta med gurka och ingefära som tillbehör.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)161Energi
Energi (kj)673
Protein (g)9.1Makronutrienter
Fett totalt (g)5.62
Kolhydrater, tillg. (g)18.1
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)112
Selen (µg)6.5
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)19
Folat (µg)6.2
Jod (µg)25.4
Kalium (mg)170
Natrium (mg)160
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)1.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.27
Vitamin B12 (µg)2.03
Vitamin C (mg)2.4
Vitamin D (µg)2.85
Vitamin E (mg)1.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)1.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)3.35
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.87
Sockerarter tot. (g)3.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.2
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)24.7
Vatten (g)65.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)14.4
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen