Rätter

Sushi nigiri m. hälleflundra

Sushi är en japansk maträtt som består av små portioner av rå fisk som ligger på en boll av sushiris. Vanligtvis serveras sushi med hälleflundra som är en sorts fisk som är mycket populär i Japan. Den här maträtten är mättande och har ett högt näringsinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)133Energi
Energi (kj)556
Protein (g)6.7Makronutrienter
Fett totalt (g)3.11
Kolhydrater, tillg. (g)19
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)85
Selen (µg)20.7
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)16
Folat (µg)5.6
Jod (µg)23
Kalium (mg)170
Natrium (mg)181
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)4.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0.25
Vitamin C (mg)2.5
Vitamin D (µg)3.24
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.26
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.46
Sockerarter tot. (g)3.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.4
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)17.2
Vatten (g)69.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)7.8
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen