Rätter

Räka stuvad

Räka är ett populärt livsmedel som används inom många olika rätter. Det kan tillagas på många olika sätt, varav stuvning är en av de vanligaste. Genom att stuva räkorna får man en krämig, mättande och smakrik rätt som passar utmärkt som både vardagsmat och festmat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)134Energi
Energi (kj)563
Protein (g)6.8Makronutrienter
Fett totalt (g)10.13
Kolhydrater, tillg. (g)4.2
Kalcium (mg)28Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)69
Selen (µg)8.4
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)17
Folat (µg)8.1
Jod (µg)51.8
Kalium (mg)65
Natrium (mg)717
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)67.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)1.28
Vitamin C (mg)1.9
Vitamin D (µg)0.29
Vitamin E (mg)2.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)60.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)87
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.75
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)64.5
Vatten (g)76.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)18.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen