Rätter

Räksoppa tillagad pulver m. vatten mjölk

Räksoppa är ett populärt svenskt livsmedel som görs av pulver som blandas med vatten och mjölk. Den är en del av den svenska matkulturen och har ätits sedan 1800-talet. Räksoppan är en rik källa till näringsämnen som protein, kolhydrater och vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)51Energi
Energi (kj)212
Protein (g)2.1Makronutrienter
Fett totalt (g)2.09
Kolhydrater, tillg. (g)5.8
Kalcium (mg)32Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)52
Selen (µg)2.5
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)9
Folat (µg)13.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)82
Natrium (mg)393
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)8.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.16
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)8.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)3
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.56
Sockerarter tot. (g)1.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)1.8
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14
Vatten (g)88.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen