Rätter
Gryta levergryta nöt
En rätt som består av nötkött, lever och grönsaker. Smakrik och näringsrik, perfekt att servera som en vardagsmiddag eller en matigare lunch. Livsmedelsdatabasen erbjuder information om alla ingredienser som används i rätten, så du kan se vad som går i den och vilka näringsämnen de innehåller.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 155 | Energi |
Energi (kj) | 649 | |
Protein (g) | 12 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.8 | |
Kalcium (mg) | 40 | Mineraler |
Järn (mg) | 5.1 | |
Fosfor (mg) | 218 | |
Selen (µg) | 8.6 | |
Zink (mg) | 2.3 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 797 | |
Jod (µg) | 34 | |
Kalium (mg) | 173 | |
Natrium (mg) | 492 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 7596.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.33 | |
Vitamin B12 (µg) | 29.18 | |
Vitamin C (mg) | 16.7 | |
Vitamin D (µg) | 0.37 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 7549.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 565 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 1.59 | |
Niacin (mg) | 6.03 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.24 | |
Sockerarter tot. (g) | 2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.7 | |
Disackarider (g) | 1.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 170.5 | |
Vatten (g) | 69.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4.2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket