Korv

Korv kabanoss stekt kött 80%

Kabanoss är en typ av korv som innehåller stekt kött och är 80 % kött. Den är rökig och har en tjock skorpa, och är en populär maträtt som kan serveras som en del av en måltid eller som en fet smörgås. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/korv/korv-kabanoss-stekt-koett-80/ kan man ta reda på mer information om näringsvärdet hos korv kabanoss stekt kött 80 %.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)372Energi
Energi (kj)1558
Protein (g)18.4Makronutrienter
Fett totalt (g)32.98
Kolhydrater, tillg. (g)1.2
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)233
Selen (µg)8.8
Zink (mg)3.2
Magnesium (mg)19
Folat (µg)10.5
Jod (µg)3.9
Kalium (mg)248
Natrium (mg)1263
Salt, NaCl (g)3.2
Vitamin A (RE/µg)6.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.21
Vitamin B12 (µg)1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.38
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)3.8
Retinol (µg)7
Betakaroten/β-Karoten (µg)76
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)4.02
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.4
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)1.1
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)12.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)7.3
Stearinsyra C18:0 (g)4.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)15.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)14
Summa fleromättade fettsyror (g)3.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)73
Vatten (g)42.9
Alkohol (g)0
Aska (g)3.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen