Korv

Korv varmkorv stekt

Varmkorv är ett livsmedel som vanligtvis tillagas genom stekning. Den är mättande och får många av sina näringsämnen genom de olika ingredienser som ingår. Det finns olika former av varmkorv, varav en är stekt. På livsmedelsdata.se kan man läsa mer om näringsvärden hos stekt varmkorv.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)288Energi
Energi (kj)1205
Protein (g)12.7Makronutrienter
Fett totalt (g)22.62
Kolhydrater, tillg. (g)8.9
Kalcium (mg)80Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)132
Selen (µg)2.1
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)14
Folat (µg)3.6
Jod (µg)2.1
Kalium (mg)158
Natrium (mg)894
Salt, NaCl (g)2.2
Vitamin A (RE/µg)11.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.87
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.17
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)3.26
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.6
Sockerarter tot. (g)1.5Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)5.1
Stearinsyra C18:0 (g)2.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)9.7
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.4
Vatten (g)52.7
Alkohol (g)0
Aska (g)3.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen