Bullar, kakor, tårtor

Skorpor råg

Skorpor råg är ett sätt att använda det hälsosamma rågmjölet för att skapa bakverk. Dessa bakverk är lätta att baka och är ett bra alternativ att använda som mellanmål eller som ett sätt att bryta måltiden. De är rika på näringsämnen som kolhydrater, protein, fett samt vitaminer och mineraler. För att få ut det bästa av skorpor råg är det viktigt att välja rätt ingredienser och kunna tillaga dem på rätt sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)379Energi
Energi (kj)1587
Protein (g)9Makronutrienter
Fett totalt (g)10.8
Kolhydrater, tillg. (g)51.9
Kalcium (mg)89Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)170
Selen (µg)1.5
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)74
Folat (µg)21
Jod (µg)0
Kalium (mg)490
Natrium (mg)460
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)85.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.28
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.24
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)84
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.36
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)4
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.5
Sockerarter tot. (g)2.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)3.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)1.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)4.7
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)15
Vatten (g)7.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen