Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka toscakaka

Toscakaka är en klassisk svensk kaka som består av ett mjukt, saftigt och smakrikt bakverk. Den är perfekt att servera till både kalas, fika och speciella tillfällen. Den här sidan ger information om näringsämnen och andra näringsvärden som finns i den härligt smakfulla kakan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)404Energi
Energi (kj)1691
Protein (g)6.7Makronutrienter
Fett totalt (g)21.81
Kolhydrater, tillg. (g)43.9
Kalcium (mg)117Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)215
Selen (µg)4.5
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)43
Folat (µg)20.9
Jod (µg)6.6
Kalium (mg)248
Natrium (mg)175
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)114.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)1.21
Vitamin E (mg)5.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)108.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)66
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)0.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.84
Sockerarter tot. (g)29.7Sockerarter
Monosackarider (g)3.3
Disackarider (g)26.4
Summa mättade fettsyror (g)6.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)4
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)11
Summa fleromättade fettsyror (g)3.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.6
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)48.4
Vatten (g)23.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)11.3
Tillsatt socker (g)28
Fritt socker (g)28

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen