Bullar, kakor, tårtor

Muffins amerikansk

Muffins är en söt bakverk som skapades i USA och är populärt över hela världen. Den klassiska amerikanska muffinsen är oftast stor och har en fluffig och saftig konsistens. Muffinsen är ofta fylld med olika tillbehör som chokladbitar, nötter eller bär.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)431Energi
Energi (kj)1804
Protein (g)5.8Makronutrienter
Fett totalt (g)24.25
Kolhydrater, tillg. (g)46.8
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)212
Selen (µg)4.5
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)16
Folat (µg)16.2
Jod (µg)9
Kalium (mg)183
Natrium (mg)292
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)41.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)3.1
Vitamin K (µg)39.7
Retinol (µg)41.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.44
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.9
Sockerarter tot. (g)25.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)25.4
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)14Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)13.5
Summa fleromättade fettsyror (g)6.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)4.7
Linolensyra C18:3 (g)1.8
Arakidonsyra C20:4 (g)1.8
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)63.7
Vatten (g)20.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)25
Fritt socker (g)25

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen