Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka nötkaka

En mjuk kaka som är gjord på nötter är ett gott och smakrikt förrätt som är lätt att förbereda. Det är ett perfekt tillbehör till efterrätter eller som en läcker dessert. Denna kaka är mycket populär, med sina ingredienser som ger en kombination av sötma och nötighet. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/bullar-kakor-taartor/ finns det detaljerad information om näringsämnen i mjuk kaka nötkaka.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)441Energi
Energi (kj)1847
Protein (g)9.5Makronutrienter
Fett totalt (g)30.56
Kolhydrater, tillg. (g)29.4
Kalcium (mg)166Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)315
Selen (µg)7.2
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)67
Folat (µg)38.9
Jod (µg)13.4
Kalium (mg)392
Natrium (mg)129
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)74.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.45
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.47
Vitamin E (mg)12.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)74.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)0.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.48
Sockerarter tot. (g)30.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)29.7
Summa mättade fettsyror (g)2.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)23Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)22.8
Summa fleromättade fettsyror (g)2.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.8
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)108.4
Vatten (g)21.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)25.7
Tillsatt socker (g)29
Fritt socker (g)29

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen