Rätter

Vaniljpudding

En populär dessert som passar både till vardag och fest. Det är en smaksatt pudding som oftast serveras kall som efterrätt. Vanilj smaksätts vanligen med vaniljsocker eller vaniljextrakt. Vaniljpuddingen innehåller bland annat mjölk, socker och ägg.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)153Energi
Energi (kj)643
Protein (g)3.7Makronutrienter
Fett totalt (g)8.35
Kolhydrater, tillg. (g)16
Kalcium (mg)103Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)87
Selen (µg)1.4
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)10
Folat (µg)6.1
Jod (µg)10.1
Kalium (mg)137
Natrium (mg)34
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)77.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.44
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)0.74
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)72
Betakaroten/β-Karoten (µg)62
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.06
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.87
Sockerarter tot. (g)16Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)16
Summa mättade fettsyror (g)5.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)25.2
Vatten (g)71.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)12
Fritt socker (g)12

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen