Rätter
Fromage citron
En rätt som tillagas av äggulor, socker, citronsaft, citronskal och smör. Det är en fransk dessert som är söt och syrlig på samma gång. Rätten är enkel att göra och kan serveras med eller utan grädde. På Livsmedelsdata.se kan du hitta näringsinnehållet i denna rätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 173 | Energi |
Energi (kj) | 723 | |
Protein (g) | 2.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 16.2 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 18 | |
Selen (µg) | 0.6 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 2 | |
Folat (µg) | 1.1 | |
Jod (µg) | 12 | |
Kalium (mg) | 26 | |
Natrium (mg) | 8 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 88.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.01 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.1 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.08 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 85 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 39 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 0.03 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.63 | |
Sockerarter tot. (g) | 13.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 13.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.4 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 38 | |
Vatten (g) | 69.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 13 | |
Fritt socker (g) | 13 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket