Godis

Choklad sötningsm.

Choklad är en populär smaksättare som används i många livsmedel. De kommer ofta i form av sötningsmedel för att ge ett sött och krämigt resultat. Choklad är rik på näringsämnen och kan ha en positiv inverkan på hälsan, beroende på typen av sötningsmedel. Denna sida ger en djupare insikt om de näringsämnen som finns i choklad sötningsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)577Energi
Energi (kj)2414
Protein (g)10Makronutrienter
Fett totalt (g)39
Kolhydrater, tillg. (g)46.9
Kalcium (mg)134Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)189
Selen (µg)2
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)175
Folat (µg)7
Jod (µg)2
Kalium (mg)326
Natrium (mg)64
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)17.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)15
Betakaroten/β-Karoten (µg)26
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.17
Sockerarter tot. (g)4.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)4.3
Summa mättade fettsyror (g)22.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)9.9
Stearinsyra C18:0 (g)12.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)12.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)12.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)2.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen