Smaksättare
Salt örtsalt
Salt örtsalt är ett vanligt tillsatsämne som används för att smaksätta livsmedel. Det är en blandning av soja, potatisstärkelse, salt och örter som ger livsmedlet en unik smak. I Sverige hittar man vanligast salt örtsalt som innehåller en blandning av paprikapulver, lökpulver och vitlökpulver.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 18 | Energi |
Energi (kj) | 76 | |
Protein (g) | 0.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.12 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2.7 | |
Kalcium (mg) | 115 | Mineraler |
Järn (mg) | 5.4 | |
Fosfor (mg) | 18 | |
Selen (µg) | 0.5 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 52 | |
Folat (µg) | 17.8 | |
Jod (µg) | 600 | |
Kalium (mg) | 221 | |
Natrium (mg) | 35385 | |
Salt, NaCl (g) | 88.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 26.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 1.3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 318 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 0.26 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 4.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 90.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket