Rätter

Ostsås m. ädelost

Ostsås med ädelost är en rätt som görs av mjölk, smör, mjöl och ädelost. Den är en populär rätt som passar till många olika sorters maträtter och har ett högt näringsvärde. Det finns många olika varianter av ostsås med ädelost som har olika smak och smakprofil. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om vilka näringsämnen som finns i ostsås med ädelost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)160Energi
Energi (kj)669
Protein (g)7.7Makronutrienter
Fett totalt (g)11.35
Kolhydrater, tillg. (g)6.9
Kalcium (mg)183Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)158
Selen (µg)2.2
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)15
Folat (µg)18
Jod (µg)50.7
Kalium (mg)168
Natrium (mg)544
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)76.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.73
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)1.16
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)70.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)41
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.23
Niacin (mg)0.35
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.14
Sockerarter tot. (g)4.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)4.4
Summa mättade fettsyror (g)5.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)25.2
Vatten (g)71.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen