Rätter

Ostsås till moussaka

Ostsås som används till moussaka är en kombination av matlagning och bakingredienser. Det är ett krämigt och smakrikt tillbehör som innehåller olika ingredienser som kan bidra med ett antal näringsämnen. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i ostsåsen som kommer att användas till moussaka.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)131Energi
Energi (kj)550
Protein (g)8.7Makronutrienter
Fett totalt (g)7.4
Kolhydrater, tillg. (g)7.4
Kalcium (mg)166Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)170
Selen (µg)9
Zink (mg)1
Magnesium (mg)15
Folat (µg)32.8
Jod (µg)62
Kalium (mg)162
Natrium (mg)431
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)107.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.87
Vitamin C (mg)0.5
Vitamin D (µg)1.62
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)105.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)25
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)0.09
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.17
Sockerarter tot. (g)3.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.4
Summa mättade fettsyror (g)3.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)1.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)106
Vatten (g)74.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)2.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen