Rätter
Dillsås
Dillsås är en krämig sås som är populär att använda till fisk, kött och grönsaker. Den är oftast gjord på grädde, mjölk, majonnäs och dill. Såsen är enkelt att göra och innehåller många näringsämnen och här på sajten kan du läsa mer om olika ingredienser som används.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 111 | Energi |
Energi (kj) | 465 | |
Protein (g) | 1.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.5 | |
Kalcium (mg) | 42 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 31 | |
Selen (µg) | 0.8 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 6 | |
Jod (µg) | 3 | |
Kalium (mg) | 79 | |
Natrium (mg) | 498 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 82.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.06 | |
Vitamin C (mg) | 6.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.22 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 52.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 360 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.46 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.72 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 3.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 14.4 | |
Vatten (g) | 80.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.6 | |
Tillsatt socker (g) | 3 | |
Fritt socker (g) | 3 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket