Rätter
Äggsås m. persilja
Äggsås är en smakrik rätt som kan tillredas på olika sätt, och som ofta toppas med persilja för extra smak och krydda. Det finns många olika sätt att servera äggsås på, och det kan tillagas både som en sallad eller som en soppa. Genom att tillaga äggsås med persilja får man en maträtt som är full av näringsämnen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 114 | Energi |
Energi (kj) | 477 | |
Protein (g) | 3.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.47 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4 | |
Kalcium (mg) | 34 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 53 | |
Selen (µg) | 4.8 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 7 | |
Folat (µg) | 21.9 | |
Jod (µg) | 10.2 | |
Kalium (mg) | 66 | |
Natrium (mg) | 382 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 105.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.35 | |
Vitamin C (mg) | 4.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.82 | |
Vitamin E (mg) | 1.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 91.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 168 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 0.15 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.95 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 75.6 | |
Vatten (g) | 81.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket