Rätter

Vaniljvisp fett 12%

Vaniljvisp är en söt och krämig produkt som är gjord av ägg, socker och grädde. Den har ett fettinnehåll på 12%, vilket är relativt högt jämfört med andra livsmedel. Näringsämnen som finns i vaniljvisp är energi, proteiner, kolhydrater, fett, kostfiber, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)202Energi
Energi (kj)846
Protein (g)4.4Makronutrienter
Fett totalt (g)12.07
Kolhydrater, tillg. (g)19.1
Kalcium (mg)159Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)125
Selen (µg)1.6
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)14
Folat (µg)0
Jod (µg)18
Kalium (mg)224
Natrium (mg)50
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)31.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0.3
Retinol (µg)10
Betakaroten/β-Karoten (µg)376
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.23
Niacin (mg)0.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)15.5Sockerarter
Monosackarider (g)2.4
Disackarider (g)13.1
Summa mättade fettsyror (g)11.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.5
Laurinsyra C12:0 (g)4.9
Myristinsyra C14:0 (g)1.8
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)4.2
Vatten (g)63.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)10
Fritt socker (g)10

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen