Glass
Glass glasspinne m. frukt mjölk fett 5.5%
Glassglasspinne med frukt är ett livsmedel som innehåller mjölk, frukt och fetthalt på 5,5%. Den är en god och smakrik glass som är populär hos både stora och små. Det finns många olika sorter att välja mellan, och den är ett utmärkt alternativ som ett mellanmål eller njutningsmoment.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 166 | Energi |
Energi (kj) | 696 | |
Protein (g) | 3.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.59 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 25.5 | |
Kalcium (mg) | 99 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 88 | |
Selen (µg) | 1.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 24.2 | |
Jod (µg) | 9 | |
Kalium (mg) | 249 | |
Natrium (mg) | 48 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 47.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.33 | |
Vitamin C (mg) | 3.4 | |
Vitamin D (µg) | 0.48 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0.9 | |
Retinol (µg) | 45.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 20 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 0.24 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1 | |
Sockerarter tot. (g) | 20.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 7.4 | |
Disackarider (g) | 13.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 17.2 | |
Vatten (g) | 64.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 14 | |
Fritt socker (g) | 14 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket