Rätter

Löksås m. grädde

En rätt med högt innehåll av lök som gräddas i smör och kryddas med salt och peppar. Det vanligaste tillbehöret är grädde som läggs till för att jämna ut smaken och ge rätten en trevlig konsistens.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)158Energi
Energi (kj)662
Protein (g)1.3Makronutrienter
Fett totalt (g)11.95
Kolhydrater, tillg. (g)11.3
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)38
Selen (µg)0.4
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)6.6
Jod (µg)49.6
Kalium (mg)91
Natrium (mg)764
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)81.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.13
Vitamin C (mg)1.6
Vitamin D (µg)0.31
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)76.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)64
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.18
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.42
Sockerarter tot. (g)8.1Sockerarter
Monosackarider (g)4.4
Disackarider (g)3.8
Summa mättade fettsyror (g)5.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)4.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)21
Vatten (g)72.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)1.8
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen