Rätter

Skinkröra kall

Skinkröra är ett populärt livsmedel som kan användas som ingrediens eller som färdig maträtt. Det är en blandning av skinka, gräddfil och majonnäs som serveras kall. Det är smakrikt och enkelt att laga och kan varieras med olika smaksättare. Livsmedelsdata ger information om näringsämnena som finns i skinkröran.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)143Energi
Energi (kj)598
Protein (g)7.7Makronutrienter
Fett totalt (g)11.16
Kolhydrater, tillg. (g)3
Kalcium (mg)37Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)151
Selen (µg)4.4
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)14
Folat (µg)23.7
Jod (µg)16.5
Kalium (mg)225
Natrium (mg)649
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)75.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)0.17
Vitamin C (mg)31.5
Vitamin D (µg)0.07
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)61.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)156
Tiamin (mg)0.35
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)2.64
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.09
Sockerarter tot. (g)2.5Sockerarter
Monosackarider (g)1.7
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)5.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)2.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)39.9
Vatten (g)75.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen