Rätter

Hamburgare blandfärs stekt

En rätt som består av köttfärs är att steka hamburgare. Hamburgaren är gjord av en blandning av färsblandningar och kan serveras på många olika sätt. Det finns ett stort antal näringsämnen i hamburgare blandfärs stekt som är viktiga för en hälsosam diet. Livsmedelsdata.se erbjuder detaljerad information om de olika näringsämnena som finns i hamburgare blandfärs stekt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)237Energi
Energi (kj)990
Protein (g)23.1Makronutrienter
Fett totalt (g)16.14
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)215
Selen (µg)7
Zink (mg)4.9
Magnesium (mg)27
Folat (µg)2.5
Jod (µg)49.1
Kalium (mg)263
Natrium (mg)464
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)13.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)1.01
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.33
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)11.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)17
Tiamin (mg)0.3
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)5.02
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.22
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)4
Stearinsyra C18:0 (g)2.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)72.3
Vatten (g)58.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen