Rätter

Köttfärssås blandfärs

En maträtt som består av en färsblandning som innehåller köttfärs och andra ingredienser. Det är en populär rätt som ofta är en del av vardagsmaten. Färsblandningen smaksätts med sås och kryddor och kan serveras med potatis, pasta eller ris. På livsmedelsdata.se går det att få information om de näringsämnen som finns i maträtten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)118Energi
Energi (kj)495
Protein (g)8.6Makronutrienter
Fett totalt (g)7.04
Kolhydrater, tillg. (g)4.6
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)94
Selen (µg)2.3
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)20
Folat (µg)10.8
Jod (µg)26.5
Kalium (mg)231
Natrium (mg)738
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)29.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0.29
Vitamin C (mg)5.3
Vitamin D (µg)0.22
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)227
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)2.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.8
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)2.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)23
Vatten (g)75.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)1.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen