Rätter
Hamburgare m. bröd ost tillagad på restaurang
Hamburgare är en populär maträtt som serveras på många restauranger. Det är ett bröd med ost som är tillagat på restaurang. Livsmedelsdata.se har en sida om näringsämnen i denna typ av livsmedel som ger information om hur mycket energi, protein, kolhydrater, fett, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som det innehåller.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 259 | Energi |
Energi (kj) | 1084 | |
Protein (g) | 14.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11.82 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 22.9 | |
Kalcium (mg) | 107 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 157 | |
Selen (µg) | 4.3 | |
Zink (mg) | 2.6 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 18.7 | |
Jod (µg) | 19.8 | |
Kalium (mg) | 159 | |
Natrium (mg) | 409 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 39.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.67 | |
Vitamin C (mg) | 0.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.06 | |
Vitamin E (mg) | 0.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 35.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 46 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 2.06 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.76 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.5 | |
Disackarider (g) | 2.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 30.3 | |
Vatten (g) | 47.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.1 | |
Tillsatt socker (g) | 5 | |
Fritt socker (g) | 5 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket