Rätter
Potatisgratäng kylvara
Potatisgratäng är en maträtt som är populär och lättlagad. Den innehåller potatis, mjölk, ost och salt och är ofta färdigförpackad som kylvara. Rätten innehåller ett antal näringsämnen som är viktiga för kroppen. Här kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i potatisgratäng kylvara.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 115 | Energi |
Energi (kj) | 481 | |
Protein (g) | 2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.82 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 10.5 | |
Kalcium (mg) | 29 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 61 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 11.1 | |
Jod (µg) | 3 | |
Kalium (mg) | 250 | |
Natrium (mg) | 440 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 40.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.14 | |
Vitamin C (mg) | 0.6 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 7.3 | |
Retinol (µg) | 38.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 17 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.72 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.9 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 13.3 | |
Vatten (g) | 77.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 2 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket