Grönsaker. baljväxter. svamp

Svarta bönor konserv. u. lag

Svarta bönor är en baljväxt som är ett populärt livsmedel. Den här sorten kommer konserverad och lagad, vilket gör den lätt att använda i matlagning. Den har en mörkbrun färg och en mild, nötaktig smak som gör den perfekt för att användas i en mängd olika rätter. Den är rik på vitaminer och mineraler, vilket gör den till en bra källa till näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)464
Protein (g)8.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1
Kolhydrater, tillg. (g)13.8
Kalcium (mg)75Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)91
Selen (µg)0
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)31
Folat (µg)19.1
Jod (µg)1.4
Kalium (mg)218
Natrium (mg)226
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)8.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.35
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.7
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)69
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen