Rätter
Köttfärssås Bolognese m. nötfärs bacon
Köttfärssås Bolognese är en klassisk italiensk rätt som ofta innehåller nötfärs och bacon. Den är en smakrik och mättande rätt som serveras ofta med pasta. Det finns många olika sätt att tillaga köttfärssås Bolognese, vilket gör den till en väldigt flexibel maträtt. Näringsämnen som finns i rätten varierar beroende på vilka ingredienser som används.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 109 | Energi |
Energi (kj) | 457 | |
Protein (g) | 7.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.02 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.1 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 79 | |
Selen (µg) | 2.2 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 15 | |
Folat (µg) | 7.2 | |
Jod (µg) | 26.3 | |
Kalium (mg) | 159 | |
Natrium (mg) | 473 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 94.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.26 | |
Vitamin C (mg) | 2.4 | |
Vitamin D (µg) | 0.2 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 861 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 1.73 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.08 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.5 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 21.2 | |
Vatten (g) | 78.7 | |
Alkohol (g) | 0.33 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 2.6 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket