Rätter

Köttfärssås Bolognese m. nötfärs bacon

Köttfärssås Bolognese är en klassisk italiensk rätt som ofta innehåller nötfärs och bacon. Den är en smakrik och mättande rätt som serveras ofta med pasta. Det finns många olika sätt att tillaga köttfärssås Bolognese, vilket gör den till en väldigt flexibel maträtt. Näringsämnen som finns i rätten varierar beroende på vilka ingredienser som används.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)109Energi
Energi (kj)457
Protein (g)7.6Makronutrienter
Fett totalt (g)7.02
Kolhydrater, tillg. (g)3.1
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)79
Selen (µg)2.2
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)15
Folat (µg)7.2
Jod (µg)26.3
Kalium (mg)159
Natrium (mg)473
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)94.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.26
Vitamin C (mg)2.4
Vitamin D (µg)0.2
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)861
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)1.73
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.08
Sockerarter tot. (g)2.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)2.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)21.2
Vatten (g)78.7
Alkohol (g)0.33
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)2.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen