Rätter
Pasta carbonara m. pasta fläsk grädde
Pasta carbonara är en italiensk pastarätt som innehåller pasta, fläsk och grädde. Den är en populär rätt som serveras ofta som en del av en pastamåltid. Rätten är väldigt enkel att tillaga och kan göras med olika typer av ingredienser. På Livsmedelsdata.se finns information om näringsämnen i denna rätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 188 | Energi |
Energi (kj) | 788 | |
Protein (g) | 9.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 19 | |
Kalcium (mg) | 97 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 132 | |
Selen (µg) | 4.7 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 13 | |
Jod (µg) | 39.4 | |
Kalium (mg) | 73 | |
Natrium (mg) | 390 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 73 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.56 | |
Vitamin C (mg) | 0.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.52 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 70.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 30 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 0.74 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.58 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 56 | |
Vatten (g) | 60.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket