Rätter
Pastasås m. lax crème fraiche grädde dill
En maträtt som blandar lax, crème fraiche, grädde och dill är en gammal favorit. Den är enkel att tillaga, smakrik och har en mångfald av näringsämnen. Läs mer om vilka näringsämnen som finns i den här rätten och hur man ska tillaga den.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 268 | Energi |
Energi (kj) | 1123 | |
Protein (g) | 12.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 23.35 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.1 | |
Kalcium (mg) | 51 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 158 | |
Selen (µg) | 9.5 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 8.8 | |
Jod (µg) | 52.6 | |
Kalium (mg) | 245 | |
Natrium (mg) | 595 | |
Salt, NaCl (g) | 1.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 164.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.3 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.66 | |
Vitamin C (mg) | 2.8 | |
Vitamin D (µg) | 3.35 | |
Vitamin E (mg) | 2.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 147.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 210 | |
Tiamin (mg) | 0.14 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 4.31 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 6.39 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 1.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 12.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.6 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.5 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.9 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0.2 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 75.9 | |
Vatten (g) | 58.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 19 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket