Potatis

Potatis kokt stekt m. salt

Kokning och stekning är två vanliga matlagningstekniker som används för att förbereda potatis. När potatis kokas med salt är det ett mångsidigt livsmedel som kan användas till olika maträtter. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/potatis/potatis-kokt-stekt-m-salt/ hittar du information om näringsämnen i potatis kokt stekt med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)143Energi
Energi (kj)600
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)4.59
Kolhydrater, tillg. (g)21.8
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)53
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)24
Folat (µg)16
Jod (µg)52.7
Kalium (mg)396
Natrium (mg)456
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)14.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)12.7
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)15
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)2.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.65
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)66.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen