Potatis
Potatis kokt stekt m. salt
Kokning och stekning är två vanliga matlagningstekniker som används för att förbereda potatis. När potatis kokas med salt är det ett mångsidigt livsmedel som kan användas till olika maträtter. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/potatis/potatis-kokt-stekt-m-salt/ hittar du information om näringsämnen i potatis kokt stekt med salt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 143 | Energi |
Energi (kj) | 600 | |
Protein (g) | 2.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.59 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 21.8 | |
Kalcium (mg) | 6 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 53 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 16 | |
Jod (µg) | 52.7 | |
Kalium (mg) | 396 | |
Natrium (mg) | 456 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 14.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.22 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 12.7 | |
Vitamin D (µg) | 0.25 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 12.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 15 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 2.28 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.65 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 66.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket