Rätter
Fisk Bordelaise
En rätt som är vanlig i fransk matlagning är en fiskrätt baserad på en långlista av ingredienser, som bland annat innehåller fisk, vin, äpplen, lök och vitlök. Den är kryddad med torkad timjan och persilja och serveras med en krämig sås som är baserad på smör och mjölk.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 118 | Energi |
Energi (kj) | 494 | |
Protein (g) | 15.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.87 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.2 | |
Kalcium (mg) | 13 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 180 | |
Selen (µg) | 21.5 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 9.5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 264 | |
Natrium (mg) | 65 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.83 | |
Vitamin C (mg) | 0.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.92 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 2.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.78 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 43.9 | |
Vatten (g) | 75 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 22.6 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket