Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter
Svampprotein nugget ugnsstekt
Svamp är en av naturens näringsrika livsmedel som innehåller många näringsämnen. En vegetarisk produkt gjord på svamp som får sin smak och konsistens genom ugnsstekning är en svampprotein nugget. Den är rik på protein samt många andra näringsämnen som vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 230 | Energi |
Energi (kj) | 966 | |
Protein (g) | 13.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.49 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 20.2 | |
Kalcium (mg) | 202 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 214 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 4.6 | |
Magnesium (mg) | 38 | |
Folat (µg) | 83.9 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 142 | |
Natrium (mg) | 522 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 5.1 | |
Vitamin K (µg) | 1.4 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 8 | |
Tiamin (mg) | 0.19 | |
Riboflavin (mg) | 0.3 | |
Niacin (mg) | 1.66 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.92 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 2.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 5.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 5.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 49.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 2 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket