Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter
Svampprotein schnitzel ugnsstekt
Svampprotein är ett näringsrikt alternativ som är vegetariskt och som går att ugnsbakas. Det är ett livsmedel som innehåller en hög andel proteiner och kan användas som ett bra alternativ till fisk eller kött. Ugnsbakning är en bra metod för att få ut det bästa av näringsämnena och smaken.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 276 | Energi |
Energi (kj) | 1156 | |
Protein (g) | 11.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 17.12 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 17.7 | |
Kalcium (mg) | 192 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 202 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 3.2 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 53.3 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 96 | |
Natrium (mg) | 481 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 34 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.34 | |
Vitamin C (mg) | 1.4 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 4.2 | |
Vitamin K (µg) | 8.8 | |
Retinol (µg) | 31.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 27 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.23 | |
Niacin (mg) | 0.87 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.66 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 2.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 5.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 14.5 | |
Vatten (g) | 48.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket